Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Sportmassage
Het doel van sportmassage is het verbeteren van de spiergesteldheid. De massage wordt stevig op de spieren uitgevoerd, waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt voor een sneller herstel en afname van de spierpijn
(ook voor niet sporters).

Fibromassage
Dit is een therapeutische massage speciaal gericht voor mensen met fibromyalgie en wordt als twee verschillende vormen van massage aangeboden.

  • Massage tegen pijn
    Tijdens deze massage wordt het bindweefsel tot rust gebracht en worden gespannen en stramme punten verlicht. Ook wordt door middel van post-isometrische spierontspanningsoefeningen ontspanning in de spieren gebracht.
  • Massage voor het slapen
    Het doel van deze massage is het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Het is een langzame, ritmische, massage. De massage werkt het best aan het einde van de dag.

Triggerpoint massage
Een triggerpoint of spierknoop is een pijnlijke verharding in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint of spierknoop kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren. Een triggerpointmassage een zeer effectieve behandelmethode om de triggerpoints aan te pakken. Triggerpoint massage is een milde lokale massage van de triggerpoints. Hierdoor verbetert de circulatie in het triggerpoint, kan melkzuur worden afgevoerd en wordt de lokale verkramping opgeheven.

Medical taping
Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting.
Tevens is Medical taping ook geschikt om hooikoorts te behandelen.

Kosten
Tarievenlijst Massages 2016

Verrichting Tarief
Ontspanningsmassage (van 1 uur en 30 minuten) € 40,-
Sportmassage (van 30 minuten) € 30,-
Sportmassage (van 1 uur) € 50,-
Triggerpointmassage (van 30 minuten) € 35,-
Triggerpointmassag (van 1 uur) € 65,-
Fibromassage (van 1 uur) € 40,-
Medical taping € 7,50
Combi massages  
Triggerpointmassage gecombineerd met een ontspanningsmassage (van 1 uur en 30 minuten) € 70,-
Sportmassage gecombineerd met een ontspanningsmassage (van 1 uur en 30 minuten) € 60,-
Rittenkaarten  
10x ontspanningsmassage (van 1 uur en 30 minuten) € 370,-
10x sportmassage (van 30 minuten) € 270,-
10x sportmassage (van 60 minuten) € 465,-
10x triggerpointmassage (van 30 minuten) € 320,-
10x triggerpointmassage (van 60 minuten) € 615,-
Alle prijzen zijn inclusief BTW 

Let op! Er is ook de mogelijkheid tot cadeaukaarten. Vraag naar de voorwaarden bij onze massagoloog.

Contact
Sabrine Corstjens
Massagoloog / Medical Taping
sabrine@houbenpersonaltraining.nl
06-24664074